Begeleiding leidinggevenden

Hoe lekker is het als je als leidinggevende met iemand kan sparren? Gewoon even overleggen en handvatten krijgen hoe je nu wèl vooruit kan komen met je team? Of tips krijgen die je een andere kijk geven op hoe je nu werkt?

Werkwijze 1-op-1 begeleiding

In mijn begeleiding ben ik enthousiast en betrokken. Dat hoor en dat voel je. En ik stel je vragen en veel ook. Zodat ik precies weet wat er in je omgaat en waar je behoefte zit. Juist dan kan ik goed aansluiten bij de behoefte van jou en het team.

 

Zakelijk leiderschap

De focus ligt op weer regie krijgen èn het plezier terugbrengen op de afdeling en het werk. Mijn werkwijze daarbij is vooral heel praktisch, kijken naar wat wèl kan en bekrachtigend. Wat doe je al goed? Vaak is dat al heel veel! Tegelijk schuw ik niet om je te spiegelen in je gedrag, waardoor je nog beter grip kan krijgen op jouw manier van werken en wijze van leidinggeven aan je team.

Doordat ik zowel als HR-adviseur, coach èn als manager heb gewerkt kan ik heel makkelijk schakelen. Het ene moment kijk ik naar wat jij als leidinggevende zèlf nodig hebt, het volgende moment kijk ik met een helicopterview naar het team en wat jullie verder gaat brengen.

Van nature ben ik praktisch ingesteld. Géén boekwerken, grote analyses of beleidsstukken. Wèl handvatten die gelijk in de praktijk kunnen worden toegepast gebaseerd op jarenlange ervaring & kennis. Veel zaken waar jij of het team nu tegen aanlopen heb ik al eens (of meerdere keren 😉 ) meegemaakt, zodat ik precies weet waar jij mee geholpen bent.

 

Persoonlijk leiderschap

Naast zakelijk leiderschap gaat het in de gesprekken ook vaak over persoonlijk leiderschap. Wat wil jij? Wat wil je bereiken of waar wordt je gelukkig(er) van? Belangrijk voor je werk met je team, maar ook en juist ook voor jezelf! Denk bijvoorbeeld aan grenzen stellen, omgaan met eenzaamheid in de rol van leidinggevende, wil ik nog wel als leidinggevende werken, etc.

 

Frequentie van de gesprekken

In de gesprekken die we hebben staat jouw behoefte centraal. Ik heb maar 1 doel voor ogen: hoe kan ik jou verder helpen. Dit betekent ook dat er niet een vaststaand traject is waarbij we beginnen met A en eindigen bij Z. Maar dat ik met jou kijk wat nodig is.

Gebruikelijk is dat we 5 gesprekken hebben. De frequentie van de gesprekken gaat in overleg met jou. De ene leidinggevende wil om de 2 weken, de andere 1 keer per maand. Of soms een aantal keer kort achter elkaar, omdat er veel in het team speelt.

Het komt regelmatig voor dat de leidinggevenden waarmee ik werk aangeven dat ze mijn laagdrempelige manier van werken en het sparren (met resultaat) heel prettig vinden en vaak kiezen voor verlenging (of meerdere keren) van het traject.

 

Locatie

Ik werk op de locatie die voor jou het fijnste werkt. Soms kiest een leidinggevende ervoor om de gesprekken op kantoor te laten plaatsvinden of online te werken (bijvoorbeeld via Zoom, Teams of Skype). Het is een vertrouwde plek en scheelt veel reistijd.

Maar het kan ook in een restaurant plaatsvinden of lekker buiten, bijvoorbeeld in een nabijgelegen park of natuurgebied. Naar buiten gaan en even wandelen zorgt vaak voor een  ander soort gesprek. Niet alleen geeft veel mensen buiten zijn energie en een gevoel van rust en ontspanning, maar tijdens het gesprek is het ook vaak natuurlijker om even (in stilte) na te kunnen denken e.d.

Het belangrijkste is dat de plek waar we in gesprek gaan bij jou past, zodat jij er zoveel mogelijk uit haalt.

 

 

 

Amber is heel praktisch ingesteld. Ze weet snel de vinger op de zere plek te leggen en het pijnpunt helder te verwoorden. Vervolgens weet ze je heel concreet met mogelijke oplossingen te helpen. Ze heeft veel kennis van zaken en heeft me op die manier vaak geholpen zaken in perspectief te zien. Ik heb een heel fijn traject doorlopen. Ik heb het gevoel dat ik enorm gegroeid ben in het leidinggeven. Iets wat ik – grappig genoeg – ook van mijn omgeving terugkrijg. Terwijl die niets van dit traject wisten. Top!
Ellen Kuit

Een ervaren, deskundige en communicatief vaardige adviseur. Amber is een professional die ook kritisch durft te zijn, kansen zieten pro-actief meedenkt. Prettig mens om mee samen te werken!

Toine van Loenhout

Districtschef Amsterdam-West, Nationale Politie - eenheid Amsterdam

Amber is een gedreven en enthousiaste vrouw, interactief sterk met ook goede sociale empathische vaardigheden. Zij voelt goed aan waar de verwachtingen van haar collega’s liggen en heeft een klantgerichte instelling. Zij stelt de juiste vragen, weet de kern van een probleem goed te analyseren en komt dan met meerdere oplossingsrichtingen. Amber is onafhankelijk en tegelijk een prettige teamspeler !

Piet Kelder

Operationeel Specialist/plaatsvervangend sectorhoofd district West, Nationale Politie - eenheid Amsterdam

Amber is professioneel, betrouwbaar, doet wat ze zegt en zegt wat ze doet. Ze neemt haar gesprekspartner serieus, mede door het voorhouden van een spiegel en is duidelijk in wat ze wel en niet voor je kan betekenen. In een organisatie waarin standaarden en denken in onmogelijkheden (soms) leidend waren, was Amber een welkom menselijk anker.

Suzanne Denekamp

Docent, Politie-academie, sectie Leiderschap

Wil je ook weer werken met plezier?

Neem hieronder contact met mij op.

1 + 11 =