Coaching leidinggevenden

Hoe lekker is het als je als leidinggevende met iemand kan sparren? Gewoon even overleggen en handvatten krijgen hoe je nu wèl vooruit kan komen met je team? Of tips krijgen die je een andere kijk geven op hoe je nu werkt?

Werkwijze 1-op-1 coaching

In mijn coaching ben ik enthousiast en betrokken. Dat hoor en dat voel je. En ik stel je vragen en veel ook. Zodat ik precies weet wat er in je omgaat en waar je behoefte zit. Juist dan kan ik goed aansluiten bij de behoefte van jou en het team.

De focus ligt op weer regie krijgen èn het plezier terugbrengen op de afdeling en het werk. Mijn werkwijze daarbij is vooral heel praktisch, kijken naar wat wèl kan en bekrachtigend. Wat doe je al goed? Vaak is dat al heel veel! Tegelijk schuw ik niet om je te spiegelen in je gedrag, waardoor je nog beter grip kan krijgen op jouw manier van werken en wijze van leidinggeven aan je team.

Doordat ik zowel als HR-adviseur, coach èn als manager heb gewerkt kan ik heel makkelijk schakelen. Het ene moment kijk ik naar wat jij als leidinggevende zèlf nodig hebt, het volgende moment kijk ik met een helicopterview naar het team en wat jullie verder gaat brengen.

Van nature ben ik praktisch ingesteld. Géén boekwerken, grote analyses of beleidsstukken. Wèl handvatten die gelijk in de praktijk kunnen worden toegepast gebaseerd op jarenlange ervaring & kennis. Veel zaken waar jij of het team nu tegen aanlopen heb ik al eens (of meerdere keren 😉 ) meegemaakt, zodat ik precies weet waar jij mee geholpen bent.

Locatie

De coachinggesprekken kunnen gewoon vanachter je bureau of thuis: wat jij wil. Het grote voordeel is dat je je gelijk op je gemak voelt in je eigen omgeving èn je je alleen hoeft te richten op het gesprek. Bovendien scheelt het je (veel) reistijd.

Liever Skypen? Dat kan natuurlijk ook! Nog steeds in je eigen omgeving, maar je ziet wel met wie je in gesprek bent.

Nog fijner om elkaar gewoon live te ontmoeten? Zowel lekker in de buitenlucht als binnen (op kantoor of ergens anders) is een prima plek om in gesprek te gaan. Net wat past bij jou en de situatie.

 

Amber is heel praktisch ingesteld. Ze weet snel de vinger op de zere plek te leggen en het pijnpunt helder te verwoorden. Vervolgens weet ze je heel concreet met mogelijke oplossingen te helpen. Ze heeft veel kennis van zaken en heeft me op die manier vaak geholpen zaken in perspectief te zien. Ik heb een heel fijn traject doorlopen. Ik heb het gevoel dat ik enorm gegroeid ben in het leidinggeven. Iets wat ik – grappig genoeg – ook van mijn omgeving terugkrijg. Terwijl die niets van dit traject wisten. Top!
Ellen Kuit

Een ervaren, deskundige en communicatief vaardige adviseur. Amber is een professional die ook kritisch durft te zijn, kansen zieten pro-actief meedenkt. Prettig mens om mee samen te werken!

Toine van Loenhout

Districtschef Amsterdam-West, Nationale Politie - eenheid Amsterdam

Amber is een gedreven en enthousiaste vrouw, interactief sterk met ook goede sociale empathische vaardigheden. Zij voelt goed aan waar de verwachtingen van haar collega’s liggen en heeft een klantgerichte instelling. Zij stelt de juiste vragen, weet de kern van een probleem goed te analyseren en komt dan met meerdere oplossingsrichtingen. Amber is onafhankelijk en tegelijk een prettige teamspeler !

Piet Kelder

Operationeel Specialist/plaatsvervangend sectorhoofd district West, Nationale Politie - eenheid Amsterdam

Amber is professioneel, betrouwbaar, doet wat ze zegt en zegt wat ze doet. Ze neemt haar gesprekspartner serieus, mede door het voorhouden van een spiegel en is duidelijk in wat ze wel en niet voor je kan betekenen. In een organisatie waarin standaarden en denken in onmogelijkheden (soms) leidend waren, was Amber een welkom menselijk anker.

Suzanne Denekamp

Docent, Politie-academie, sectie Leiderschap

Wil je ook weer werken met plezier?

Neem hieronder contact met mij op.

4 + 10 =