Begeleiding leidinggevenden

Hoe lekker is het als je als leidinggevende met iemand kan sparren? Gewoon even overleggen en handvatten krijgen hoe je nu wèl vooruit kan komen met je team? Of tips krijgen die je een andere kijk geven op hoe je nu werkt?

Werkwijze

In mijn werk ben ik enthousiast en betrokken. Dat hoor en dat voel je. En ik stel je vragen en veel ook. Zodat ik precies weet wat er in je omgaat en waar je behoefte zit. Juist dan kan ik goed aansluiten bij de behoefte van jou en het team.

Zakelijk leiderschap

De focus ligt op weer regie krijgen èn het plezier terugbrengen op de afdeling en het werk. Mijn werkwijze daarbij is vooral heel praktisch, kijken naar wat wèl kan en bekrachtigend. Wat doe je al goed? Vaak is dat al heel veel! Tegelijk schuw ik niet om je te spiegelen in je gedrag, waardoor je nog beter grip kan krijgen op jouw manier van werken en wijze van leidinggeven aan je team.

Doordat ik zowel als HR-adviseur, coach èn als manager heb gewerkt kan ik heel makkelijk schakelen. Het ene moment kijk ik naar wat jij als leidinggevende zèlf nodig hebt, het volgende moment kijk ik met een helicopterview naar het team en wat jullie verder gaat brengen.

Van nature ben ik praktisch ingesteld. Géén boekwerken, grote analyses of beleidsstukken. Wèl handvatten die gelijk in de praktijk kunnen worden toegepast gebaseerd op jarenlange ervaring & kennis. Veel zaken waar jij of het team nu tegen aanlopen heb ik al eens (of meerdere keren) meegemaakt, zodat ik precies weet waar jij mee geholpen bent.

Locatie

De coachinggesprekken kunnen telefonisch gewoon vanachter je bureau of thuis. Het grote voordeel is dat je je gelijk op je gemak voelt in je eigen omgeving èn je je alleen hoeft te richten op het gesprek. Bovendien scheelt het je (veel) reistijd. Liever Skypen? Dat kan natuurlijk ook! Nog steeds in je eigen omgeving, maar je ziet wel met wie je in gesprek bent.

Hou je meer van een persoonlijke ontmoeting? Ook dat kan natuurlijk! Zowel lekker in de buitenlucht – vaak is dat een fijne natuurlijke manier om in gesprek te zijn – als binnen (op kantoor of ergens anders) kunnen we in gesprek gaan. Net wat past bij jou en de situatie.

Aanbod

In een 5tal gesprekken kun je vaak al een goed beeld krijgen van wat je nodig hebt om verder te komen met je team. In de meeste trajecten komen onderwerpen aanbod als communicatie/doel van de afdeling/leiderschapsstijl/vormen van verzuim en aanpak daarvan/vergadertechnieken/etc.

Belangrijk is dat de gesprekken gaan om díe zaken waar jij het meeste last van hebt en waarbij je bereid bent om er echt mee aan de slag te gaan. Zijn 5 gesprekken te kort? In dat geval kunnen we met maatwerk het traject met 1 – 2 gesprekken verlengen.

Pakket 1: € 597,- (excl. BTW)

In 5 gesprekken van een 1 uur – zo’n uur is vaak genoeg om vol nieuwe inzichten & ideeën verder te kunnen – bespreken we samen waar je tegen aanloopt en wat je nodig hebt om verder te kunnen.

Pakket 2: € 877,- (excl. BTW)

Vind je een uur te kort om in gesprek te zijn?

In 5 gesprekken van 1,5 uur heb je ruim de tijd om je dilemma’s en problemen te bespreken en samen met mij een stappenplan uit te werken.

Amber is heel praktisch ingesteld. Ze weet snel de vinger op de zere plek te leggen en het pijnpunt helder te verwoorden. Vervolgens weet ze je heel concreet met mogelijke oplossingen te helpen. Ze heeft veel kennis van zaken en heeft me op die manier vaak geholpen zaken in perspectief te zien. Ik heb een heel fijn traject doorlopen. Ik heb het gevoel dat ik enorm gegroeid ben in het leidinggeven. Iets wat ik – grappig genoeg – ook van mijn omgeving terugkrijg. Terwijl die niets van dit traject wisten. Top!
Ellen Kuit

Ik heb met Amber samengewerkt toen zij zowel de functie van HR-adviseur/coach, als die van van plv teamchef informatieknooppunt vervulde. Wat ik zo mooi vind aan Amber is dat zij echt naar je luistert. Zij hoort datgene wat niet gezegd wordt en weet dus goed waar iets wringt. M.i. is dat een mooie eigenschap en is dat iets wat niet aangeleerd is. Zij is oprecht geïnteresseerd naar mensen, zij is authentiek, waardoor een gesprek met haar voeren echt persoonlijk is en minder zakelijk overkomt. Aan de andere kant kan Amber als het er om aan moet komen, ook zakelijk zijn. Zij is duidelijk, weet haar mening te geven en is bereid buiten de kaders te denken. Kortom, Amber is een aanwinst om te leren kennen en om samen te werken.

Olivia Themen

DUO-medewerker Bureau Ketensamenwerking Politie -OM, Openbaar Ministerie Noord-Holland

Amber is professioneel, betrouwbaar, doet wat ze zegt en zegt wat ze doet. Ze neemt haar gesprekspartner serieus, mede door het voorhouden van een spiegel en is duidelijk in wat ze wel en niet voor je kan betekenen. In een organisatie waarin standaarden en denken in onmogelijkheden (soms) leidend waren, was Amber een welkom menselijk anker.

Suzanne Denekamp

Docent Leiderschap, Politie academie

Wil je ook gewoon lekker werken zonder gedoe?

Neem hieronder contact met mij op.

10 + 1 =

Stel hier je vraag