Gister sprak ik een oud-studiegenoot naar aanleiding van mijn blog van vorige week (klik hier als je deze wil lezen) .  Al pratende kwam het gesprek op complimenten krijgen van je leidinggevende, of beter gezegd: het gebrek daaraan 😉. Ze vertelde dat haar leidinggevende veel aanmerkingen heeft op haar en haar collega’s, maar dat er nooit een complimentje gegeven wordt. Ze vroeg zich wat vertwijfeld af of ze nu zo overgevoelig reageerde dat ze dit vervelend vond.

Wat mij betreft is dat niet het geval. Het gekke is dat mensen – en dus ook leidinggevenden – het vaak makkelijker vinden om kritiek (“feedback”) te geven dan een compliment. En eigenlijk is dat ook weer niet zo vreemd. Veel mensen zijn kritisch op zichzelf en vinden het lastig om te kijken naar wat goed gaat. En als je het zelf lastig vindt, dan zal je het ook niet zo snel aan een ander geven.

Jammer is het wel, want de impact van geregeld een gemeend compliment geven is groot. Door je waardering uit te spreken neemt de energie en motivatie van je medewerker toe en daarmee vaak ook de productiviteit. En voor jezelf levert dit ook veel op: niet alleen train je jezelf in te kijken wat er goed gaat binnen je afdeling, maar je krijgt er zelf ook een lekker gevoel van. Dubbele winst dus.

Vind je het lastig om een compliment te geven? Misschien heb je wat aan deze voorbeelden:
1) De meest eenvoudige (en heel doeltreffend) : “Goed gedaan!” / “Slim idee!” / etc.
En dan zo concreet mogelijk wat je medewerker heeft gedaan.

2) Compliment met verdieping: “Geweldig! Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?”
Niet alleen geef je dan een compliment, maar je laat je (inhoudelijke) interesse blijken.

3) Compliment naar de persoon: “Gezellig dat je er bent.”
Je investeert hierbij vooral op de relatie.

Enneh, krijg je er zelf één? Een simpel dank je wel volstaat. Geniet ervan!

Reageren op dit blog? Leuk! Dat kan hieronder.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Of behoefte aan andere stappen die je kunt zetten om gedoe in je team op te lossen? Neem dan contact met mij op via deze link. Eerst meer weten over mij? Klik dan hier.

En hier ga je naar het overzicht van alle blogs voor meer inspiratie en tips.