Ik ben een ochtendmens en een welgemeend “Goedemorgen” naar mijn medewerkers kost mij daarom weinig moeite. Gebruikelijk start ik mijn werkdag op het team met iedereen even persoonlijk gedag te zeggen. Als leidinggevende bereik je daarmee gelukkig ook veel meer dan alleen een al dan niet welgemeende “Goedemorgen” terug 😉.

  1. Het is een snelle en effectieve manier om je medewerker(s) te erkennen (Jij bent belangrijk. Als team willen we dit en dat gaan bereiken en daarvoor is het goed dat jij er bent en meedoet).
  2. Je legt verbinding, waardoor gesprekken later die dag of die week met je medewerker soepeler verlopen.
  3. Je hoort sneller waar de medewerker mee bezig is, ook als dat niet direct iets is waarvoor hij/zij jou “nodig” heeft. Daardoor krijg je meer zicht in wat er gebeurt en kun je eerder schakelen naar anderen binnen of buiten de afdeling die daar raakvlakken mee hebben.
  4. Medewerkers gaan sneller dit gedrag ook overnemen als jij als leidinggevende het goede voorbeeld geeft en dat heeft weer invloed op onderlinge betrokkenheid en samenwerking.

Natuurlijk is alleen “Goedemorgen” niet voldoende om een tevreden en proactief team te bereiken, maar het is een simpele en makkelijke stap om mee te beginnen.

Wil je reageren op dit blog? Leuk! Dat kan hieronder.

Wil je meer weten over dit onderwerp of behoefte aan andere stappen die je kunt zetten om mensgericht te kunnen werken? Bel/app mij dan op 0636-185586 of mail mij rechtstreeks via info@barnsteen-tm.nl . Eerst meer weten over mij? Klik dan hier.

En hier ga je naar het overzicht van alle blogs.

Wil je mijn blog voortaan direct in jouw mail ontvangen? Klik dan hier om je te abonneren op mijn nieuwsbrief. Je krijgt dan ongeveer 1 keer per maand mijn nieuwsbrief met mijn blog, tips, een interessant achtergrondartikel en meer over mensgericht werken. 

 

 

 

Stel hier je vraag