In de media

In de media

 

Soms word ik gevraagd om me te werken aan een artikel in de media of bijvoorbeeld een podcast. Ontzettend leuk, want ik deel graag informatie, ideëen of inspiratie over mijn vak :-).

Podcast: Vitaalcast – Terugkeer op de werkvloer na langdurige uitval

Voor Team Vitaal van Politie Noord-Holland heb ik in april 2024 samen met collega Natasja Rentenaar een podcast opgenomen over terugkeer op de werkvloer. Mooi gesprek geworden met veel tips, herkenning en handvatten voor re-integranten, leidinggevenden en collega’s.

Klik hier om de podcast te luisteren op Spotify.

Podcast: Vitaalcast – Herstellen na een burn-out

Burn-out is misschien wel de meest gehoorde reden voor langdurige uitval op het werk. Daarom hebben Natasja Rentenaar (collega re-integratiecoach) en ik in april 2024 voor Team Vitaal van Politie Noord-Holland een podcast opgenomen over hoe je het beste kan herstellen bij spanningsklachten, zoals burn-out en overspannenheid.

Klik hier voor de link naar de podcast op Spotify.

Podcast: HSP & Leefstijl

In februari 2023 was ik te gast bij Lysanne Brand van de HSP & Leefstijl-podcast. Een gesprek over mijn werk als reïntegratiecoach bij de politie, stress, wandelende hoofden, waarom structuur in je dag een heel belangrijk hulpmiddel in je herstel kan zijn en nog veel meer.

Klik hier om de podcast te luisteren.

Nu.nl

In januari 2022 heb ik meegewerkt met verschillende experts aan een artikel op Nu.nl over de hectiek die er op de werkvloer speelt in de Corona-periode en vooral hoe je hier het beste mee om kan gaan. Lees wat onder meer een IT-expert (vanwege o.a. het thuiswerken), een expert crisiscommunicatie en ik 😉 hierover te vertellen hebben. 

Klik hier om het artikel te lezen.

PW Net

In het vakblad voor HR werd ik in februari 2021 gevraagd naar mijn ideëen over online ontslag aanzeggen en of dat persoonlijk kan. Wat mij betreft heeft fysiek áltijd de voorkeur. Maar… in de periode van het artikel had Corona de wereld nog enorm in zijn greep en werd het “nood breekt wet”. Maar hoe kan je dit dan toch nog zo zorgvuldig mogelijk doen? Daarom ook 7 tips hoe je dit kan aanpakken als het tóch nodig is.

Klik hier om het artikel te lezen.

PW Net

In julli 2020 heb ik meegewerkt aan een artikel van PW net (vakblad voor HR) n.a.v. de versoepeling van de lockdownregels. Voor sommige werknemers speelde hun twijfels of dit wel veilig kon. Aan het woord komen meerdere experts, waaronder ik,  die hier handvatten voor aanreiken voor leidinggevenden.

Klik hier voor de link naar het artikel.

Libelle

In december 2019 gaf ik advies in het weekblad Libelle of je als werknemer/team of het een goed idee is om je baas een cadeau te geven in de kerstperiode. Vanwege de beperkte leesbaarheid op de foto hieronder de volledige tekst.

 

Cadeau voor de baas?
Mijn baas geeeft in december altijd een cadeau aan de medewerkers en niemand geeft iets terug. Dat vind ik onbeleefd. Is het gek als ik haar, waarschijnlijk als enige, een cadeau teruggeef dit jaar?
Amber Hackmann adviseur en coach leiderschapsontwikkeling:
Als leidinggevende verwacht je als het goed is niets terug. De cadeautjes zijn een blijk van waardering en onderdeel van het personeelsbeleid. Iets teruggeven hoeft dus niet. Maar het is natuurlijk wel leuk om het initiatief te nemen om iets met het hele team cadeau te geven.

Wil je ook weer werken met plezier?

Neem hieronder contact met mij op.

2 + 1 =

Stel hier je vraag