Interim-management

Sommige teams kennen niet 1, maar juist een stapel van problemen. Daardoor gebeurt het regelmatig dat de leidinggevende besluit weg te gaan óf – nog veel vervelender – zelf (langdurig) uitvalt. In beide gevallen is interim-management een uitkomst, maar dan wèl gericht op het team weer in een positieve beweging krijgen.

In teams met gedoe zijn problemen vaak ontstaan over een lange periode. Voor veel leidinggevenden is dit vaak lastig om te doorbreken. Zij zijn goed op de inhoud, maar de mens & organisatie kant is vaak niet waar hun kracht ligt. Bovendien zijn zij onderdeel van hoe het gaat op de afdeling en zitten vaak in een ingewikkelde positie: enerzijds wordt van hogerhand verwacht dat het team resultaten behaalt en anderszijds heeft de leidinggevende een team “wat niet meewerkt” en denkt dat er daarom niets aan te doen is.

Soms besluit de leidinggevende – vaak na veel frustratie en inzet met weinig resultaat – “het bijltje erbij neer te gooien” en een andere functie (al dan niet intern) te zoeken. Of nog vervelender: de leidinggevende valt door alle stress zelf (langdurig) uit.

Juist ook in deze gevallen kan Barnsteen Teammanagement zinvol ingezet worden. Als interim-manager zorg ik ervoor dat er weer een positieve beweging komt in het team, waardoor het verzuim & de stress op de afdeling afnemen, het plezier stijgt en de samenwerking verbetert. Het legt een basis om de gewenste resultaten weer te gaan behalen.
Als de leidinggevende weer terugkeert op het team kan ik degene coachen in een andere manier van leidinggeven en het geven van advies & praktische handvatten, zodat de leidinggevende weer grip op het team krijgt en met plezier weer aan de slag kan gaan.

Keert de leidinggevende niet terug, dan zorg ik ervoor dat er een goede positieve basis komt in het team waar een nieuwe leidinggevende mee van start kan gaan om wèl de gewenste resultaten te kunnen behalen.

Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Over mij als leidinggevende

Mijn kracht zit op de mens & organisatiekant. Juist omdat ik werk vanuit (onder meer) dienend leiderschap ambieer ik zelf geen zware inhoudelijke rol, maar faciliteer ik het team om hun expertise en ervaring ten volle in te zetten voor de organisatiedoelstellingen. Voor mij zijn twee zaken essentieel als leidinggevende, nl. het zorgen voor verbinding èn duidelijkheid. 

In mijn werk ben ik enthousiast, open en betrokken. Dat hoor en dat voel je. En ik stel vragen en veel ook. Juist dan kan ik goed kan aansluiten bij de behoefte van de het team. Doordat ik zowel als HR-adviseur, coach èn als manager heb gewerkt kan ik heel makkelijk schakelen. Het ene moment kijk ik met een helicopterview naar het team, het volgende moment kan ik 1-op-1 coachen of een lastig gesprek aangaan.

De focus ligt op weer regie krijgen èn het plezier terugbrengen op de afdeling en het werk. Als interim-manager heb ik daarnaast als doel om er voor te zorgen dat de huidige leidinggevende met vertrouwen terug kan keren naar het team. Komt er een nieuwe leidinggevende, dan zorg ik ervoor dat het team weer positief in beweging komt en de kans op duurzaam succes met de nieuwe manager vergroot wordt.

 

Amber is zeer positief en enthousiast. Amber kan mensen enthousiasmeren en weet positieve energie in een team te brengen. Coachen, begeleiden en personeelszorg zijn in goede handen bij haar. Heel veel succes met Barnsteen! Gaat vast en zeker lukken!

Sandra Kompier

Hoofd Bedrijfsvoering (lid eenheidsleiding), Politie Noord-Holland

Een gedreven collega met een grote passie en liefde voor het vak. De boost die zij onze afdeling gaf in een moeilijke tijd is zeer waardevol geweest. Wat Amber zo bijzonder maakte was dat zij echt luisterde en doorvroeg op onze behoefte. Hiermee heeft zij de P-zorg weer op de kaart gezet en de afdeling weten te verbinden. Heel fijn om met haar samengewerkt te hebben!

Marjon van Langen

Team Planning & Capaciteitsmanagement , Politie Noord-Holland

Wil je ook gewoon lekker werken zonder gedoe?

Neem hieronder contact met mij op.

5 + 11 =

Stel hier je vraag