Mij

Over mijn loopbaan

 

Na mijn HBO-Facilitaire Dienstverlening ben ik gaan werken als intercedente. Kort daarna ben ik overgestapt naar Bureau Jeugdzorg Amsterdam. Daar werkte ik als jonge twintiger als plaatsvervangend hoofd Facilitair Beheer en later als beleidsmedewerker. Dat laatste was niet echt aan mij besteed 🙂 .

In 2000 ben ik begonnen bij de politie als HR-adviseur en heb ik met veel plezier jarenlang gewerkt voor stafdiensten, noodhulpteams en de recherche. In die hoedanigheid heb ik veel leidinggevenden begeleid, van beginnend tot zeer ervaren èn van operationeel tot strategisch leidinggevende. In deze periode heb ik ook mijn coachingsopleiding gevolgd en allerlei vakopleidingen en -trainingen gedaan. De laatste paar jaar binnen de politie heb ik zelf als leidinggevende met verschilende teams gewerkt. Ontzettend leuk èn zinvol! Toch was dat niet de plek waar ik het meeste tot mijn recht kom en dus besloot ik in 2018 weg te gaan bij de politie en voor mijzelf te beginnen. 

Met Barnsteen Teammanagement begeleid ik als adviseur en coach leidinggevenden binnen maatschappijgerichte organisaties. Díe mensen die graag iets willen betekenen voor de maatschappij en hun teamleden hierin optimaal willen begeleiden. Zo heb ik gewerkt voor een verpleeghuis, grote dierenartsenorganisatie, de politie, de brandweer en voor een uitvaartorganisatie. Al blijken ook diverse MKB-bedrijven mij inmiddels te vinden vanwege de mensgerichte aanpak :-). 

Sinds 2022 werk ik naast mijn werk als adviseur & coach voor leidinggevenden als re-integratiecoach. Dat doe ik deels voor de politie en deels in opdracht voor verschillende organisaties. Hierbij komt mijn ervaring & kennis vanuit mijn werk als HR-adviseur, coach en leidinggevende heel mooi samen. Ik begeleid re-integranten zowel in het eerste als tweede ziektejaar (tot aan de WIA), maar ook mensen die een WIA toegekend hebben gekregen en weer aan het werk gaan. 

Om hier nog meer in te betekenen heb ik in 2023 een opleiding voor loopbaancoach gevolgd. Veel mensen die dreigen uit te gaan vallen twijfelen soms al langer of ze nog wel op de goede plek zitten (vaak ook niet bewust!). Of ze komen er bij uitval juist achter dat ze liever iets anders willen gaan doen of móeten doen, omdat ze hun eigen werk niet langer kunnen uitoefenen.
Om mensen hierbij op weg te helpen biedt ik naast begeleiding & coaching ook de training Re-Focus aan. Wil je daar meer over weten, klik dan hier.

En jaarlijks ben ik als gastspreker verbonden aan de post-hbo opleiding Advies & Verandermanagement van De Haagse Hogeschool. Heel waardevol om bij te dragen aan de ontwikkeling van adviseurs en leidinggevenden die meer willen leren over veranderkunde.

Kijk op mijn LinkedIN-profiel als je meer wil weten over mijn loopbaan.

Wil je meer weten over mijn loopbaan? Bekijk dan hier mijn LinkedIn-profiel.

Wil je meer weten over mijn loopbaan? Bekijk dan hier mijn LinkedIn-profiel.

Over mij als HR-adviseur en als coach

In mijn werk ben ik enthousiast, open en betrokken. Dat hoor en dat voel je. En ik stel vragen en veel ook. Juist dan kan ik goed aansluiten bij de behoefte van de leidinggevende en het team. De focus ligt op weer regie krijgen èn het plezier terugbrengen op de afdeling en het werk.

Doordat ik zowel als HR-adviseur, coach èn als manager heb gewerkt kan ik heel makkelijk schakelen. Het ene moment kijk ik met een helicopterview naar het team. Het volgende moment kan ik 1-op-1 coachen of een lastig gesprek aangaan.

Van nature ben ik praktisch ingesteld. Géén boekwerken, grote analyses of beleidsstukken. Wèl handvatten die gelijk in de praktijk kunnen worden toegepast gebaseerd op jarenlange ervaring & kennis. Veel zaken waar de leidinggevende of het team nu tegen aanlopen heb ik al eens (of meerdere keren 😉 ) meegemaakt. Daardoor weet ik precies wat een handige volgende stap is om verder te komen.

In mijn werk kijk ik vanuit dienend leiderschap: welke behoefte hebben jouw mensen om lekker te kunnen werken (natuurlijk binnen de kaders)? Omdat ik weet dat daar de belangrijkste schakel zit om resultaat met je team te kunnen behalen. Ook kijk ik naar je team met een systemische systemische blik. Welke onbewuste patronen spelen er in de onder- en bovenstroom mee?

Klik op de knop links om meer te weten over mijn werkwijze en visie.

Over mij als mens

Voluit lachen (soms tot tranen toe)? Graag en veel! En zingen met mijn popkoor vind ik heerlijk. Net als lezen trouwens, cappuccino drinken en mooie gesprekken. Vooral als je dan lekker in de natuur bent.

Samen met mijn gezin (Ralph en onze tieners Yara & Olaf) vind ik het geweldig om binnen Europa rondreizen en stedentrips te maken. 

En ik wil graag – nuchtere idealist als ik ben – de wereld mooier kleuren. Soms klein en solo, zoals afval rapen of inspirerende artikelen delen. Liever samen door o.a. vrijwilligerswerk zoals het organiseren van buurtactiviteiten.

Kijk op mijn LinkedIN-profiel als je meer wil weten van mijn vrijwilligerswerk en neem contact met mij op als ik daarin iets voor je kan betekenen!

Wil je meer weten over mijn vrijwilligerswerk? Bekijk dan hier mijn LinkedIn-profiel.

Wil je ook weer werken met plezier?

Neem hieronder contact met mij op.

11 + 7 =

Stel hier je vraag