Organisatie-advies

Soms speelt er gewoon veel tegelijk binnen het team. Het vergaderen verloopt moeizaam, de samenwerking loopt niet, medewerkers zijn passief of er is veel verzuim. Zo maar eens wat gedoe wat er allemaal tegelijk aan de hand kan zijn. Maar waar te beginnen? En belangrijker nog: hoe krijg je hier weer een positieve beweging in?

Doordat ik zowel als HR-adviseur, coach èn als manager heb gewerkt kan ik heel makkelijk schakelen èn inschatten waar het knelt. Het ene moment kijk ik naar wat de leidinggevende zèlf nodig heeft, het volgende moment kijk ik met een helicopterview naar het team en wat daarbij nodig is als eerste stap of coach ik medewerkers individueel op de werkvloer.

Mijn werkwijze is vooral heel praktisch: géén boekwerken, grote analyses of beleidsstukken. Wèl handvatten die gelijk in de praktijk kunnen worden toegepast gebaseerd op jarenlange ervaring & kennis. En ik stel vragen en veel ook. Zodat ik precies weet waar de leidinggevende en het team behoefte aan hebben. Daarbij kijk ik vooral naar wat wèl kan en werk ik bekrachtigend. Tegelijk schuw ik niet om te spiegelen en duidelijkheid te scheppen, óók als dat geen prettige boodschap is. De focus ligt namelijk altijd op weer regie krijgen èn het plezier terugbrengen op de afdeling en het werk.

Ik geloof sterk in de kracht van binnenuit en in de context waarbinnen het team werkt. Juist dáár kan ik van toegevoegde waarde voor het team zijn. Letterlijk ervaar je dan wat er gebeurt en kan ik direct inspelen op wat nodig is. Bovendien kan ik op die manier bijdragen aan een veel duurzamere verandering of ontwikkeling van het team.

Inzet van organisatie-advies kan zowel projectmatig als langdurig zijn, waarbij ik bij jouw organisatie (op de achtergrond) betrokken blijf.

Een gedreven collega met een grote passie en liefde voor het vak. De boost die zij onze afdeling gaf in een moeilijke tijd is zeer waardevol geweest. Wat Amber zo bijzonder maakte was dat zij echt luisterde en doorvroeg op onze behoefte. Hiermee heeft zij de P-zorg weer op de kaart gezet en de afdeling weten te verbinden. Heel fijn om met haar samengewerkt te hebben!

Marjon van Langen

Adviseur Capaciteitsmanagement, Nationale Politie - eenheid Noord-Holland

Ik heb met Amber samengewerkt toen zij zowel de functie van HR-adviseur/coach, als die van van plv teamchef informatieknooppunt vervulde. Wat ik zo mooi vind aan Amber is dat zij echt naar je luistert. Zij hoort datgene wat niet gezegd wordt en weet dus goed waar iets wringt. M.i. is dat een mooie eigenschap en is dat iets wat niet aangeleerd is. Zij is oprecht geïnteresseerd naar mensen, zij is authentiek, waardoor een gesprek met haar voeren echt persoonlijk is en minder zakelijk overkomt. Aan de andere kant kan Amber als het er om aan moet komen, ook zakelijk zijn. Zij is duidelijk, weet haar mening te geven en is bereid buiten de kaders te denken. Kortom, Amber is een aanwinst om te leren kennen en om samen te werken.

Olivia Themen

DUO-medewerker Bureau Ketensamenwerking Politie -OM, Openbaar Ministerie Noord-Holland

Amber is voor mij een verademing geweest om mee te werken. Amber is empatisch, doelgericht en een fijne gesprekspartner door de open houding die ze van nature aanneemt. In een gesprek is de sfeer ontspannen, ook bij slecht nieuws gesprekken. Hierdoor ben je als gesprekspartner minder snel geneigd de defensie op te zoeken.

Amber relativeert vaak met humor, wat fijn is. Haar lach is enorm aanstekelijk. Op onze afdeling is Amber een waardevolle aanwinst geweest waarin ze vooral mij en mijn collegae heeft geïnspireerd door te kijken wat we kunnen in plaats van te benadrukken wat er niet goed gaat.

Marieke de Kock

Wil je ook weer werken met plezier?

Neem hieronder contact met mij op.

3 + 12 =

Chat openen
Stel hier je vraag