Simpelweg gelukkig…

Een jaar geleden werd deze foto gemaakt, nadat ik Barnsteen Teammanagement had ingeschreven bij de KvK. Nog geen idee hoe alles zou gaan. Alleen een heel sterk verlangen om datgene te kunnen doen wat ik het allerliefste doe: leidinggevenden en hun teams begeleiden om weer met plezier te kunnen werken.

De stap was groot. Weggaan bij de politie waar ik lang en met zoveel plezier heb gewerkt. Voor mezelf beginnen en geen enkele zekerheid meer hebben. Behalve de zekerheid dat ik mag doen waar ik gelukkig van word. Hoe pak ik het aan als ondernemer, terwijl ik niet uit een ondernemersfamilie kom?

En ja, soms is het pittig. De momenten waarop ik me afvraag “of er ook maar iemand is die op me zit te wachten” en “of ik wel echt die toegevoegde waarde lever die ik wil bijdragen”.

Maar het overgrote deel voel ik mij compleet. Voel ik de kracht die van mij uitgaat als ik doe waar ik zo gepassioneerd over ben en ben ik ongelooflijk blij en dankbaar voor alle mooie dingen die al op mijn pad zijn gekomen. Van het geven van workshops tot prachtige coachingstrajecten. Van het meewerken aan een boek tot gevraagd worden als bestuurslid van stichting Leergeld Zaanstad. Van het zijn van gastspreker op een lokaal hr-event tot het regelmatig bloggen over mijn vak. Èn al die mooie gesprekken die ik in de afgelopen maanden heb gevoerd. Zoveel rijker dan ik me een jaar geleden had kunnen bedenken!

Het doet me soms denken aan het nummer Ravijn van Veldhuis & Kemper:

Maar als ik iets zou mogen zeggen, het is geen rechte lijn
En de grens maar iets verleggen gaat maar zelden zonder pijn
Want de allermooiste bloemen, groeien vlak langs het ravijn
En om die te kunnen plukken moet je durven bang te zijn

In vol ornaat, door de mist
Liever dan, je nooit vergist
Maak een sprong, recht vooruit
Of vliegt de bocht er lachend uit.

Want als de mooiste bloemen groeien, langs de rand van het ravijn
Dan moet daar ook het beste uitzicht op je stoutste dromen zijn

Dank je wel dat je daar (op wat voor manier dan ook) een stukje aan bij hebt gedragen. Ik kan niet wachten op wat er komen gaat!

Stel hier je vraag